Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ősi magyar nyomok észak-amerik
  2008-04-22 22:35:08, kedd
 
 
Dr. Simon Péter:
Ősi magyar nyomok észak-amerikai indián földön

Kamasz korom óta, még mohácsi kisdiákként kezdtek az indiánok komolyan érdekelni. Aztán kb. 10 éven át Dr. Borvendég Deszkáss Sándor, írói nevén Fehér Szarvas (az indiánok között a 30-as években kutató magyar ember) személyes irányítása mellett további értékes ismereteket szereztem róluk. 1965-től, ha vakmerő és kalandos vállalkozás eredményeként is, de végső soron mégis csak a Jóisten kegyelméből, kanadai tartózkodásom során 20 éven át tanulmányozhattam tervezőmérnöki és oktatói munkaköröm hivatalos idején túli időmben az Észak-amerikai indiánok életét.

Hamarosan rádöbbentem arra, hogy a magyarok és az Észak-amerikai indiánok általam vizsgált népcsoportjainak kultúrájában föllelhető nagyon gyanúsan közeli vagy teljes mértékű megegyezéseknek oly magas a számuk, hogy itt magyarázatul csak a közös tőről származás jöhet szóba. Matematikus egyetemi kollégáimmal az egyezéseket ún. valószínűség számítással gondosan ellenőriztük. Az eredmény nagy biztonsággal kizárta a véletlen egybeesések lehetőségét. Ezt aztán évek során számtalan ottani újságban megírtam és hirdettem. Több jeles amerikai és kanadai "sápadt arcú" kutató (régész, antropológus, etnográfus) reagált köszönettel, biztató hangon, és meggyőzött, hogy érdemes ebben a témában tovább kutatnom.

Ennek a biztatásnak az okát már a 60-as években abban a tényben jelölték meg, hogy az amerikai migrációs kutatások kétséget kizárva bebizonyították a régebben őslakóknak vélt lakosság ázsiai eredetét. Ezek az őskori mamutvadászok Ázsiából, Szibérián keresztül vándoroltak az Újvilágba a legkorábban Kr.e. 9 ezer évvel.

A fehérbőrű és az indián tudósok abban teljesen egy véleményen voltak, hogy az északi és déli részből álló, de a Panama csatorna elkészültéig gyalogosan is átjárható Amerika bizonyos területein (mint például a Maya-föld Mexikóban vagy az Inka-föld Peruban és Ecuadorban) minden általunk ismert ősi - mezopotámiai, egyiptomi, kínai, zsidó, görög és egyéb - kultúrák előtt ezer évekkel már más magas kultúrájú népek éltek.

Az eddigiekből világos, hogy a 60-as évek végéig az amerikai tudósok még csak a régebben átjárható Behring szoros bevándorlási útját valószínűsítették. A 70-es évek kutatásai azonban bebizonyították, hogy sok ezer évvel az első bevándorlások után a mai időszámításunk szerint Kr.u. 100 és 1200 között érkeztek az amerikai földrészre tengeri, vízi úton az Észak-amerikai kontinens indiánjai. A kanadai Yukon territórium Csendes óceáni oldalán érték el a nyugati partokat, ahonnét először kelet, később dél felé kezdték lazán feltölteni a mai Észak-Amerika területét. A kutatások során előkerült leletek és az indián törzsek emlékezetében még élő adatok alapján pontosan föltérképezték és kronológiailag jelölték az amerikai földrész ezen újabb betelepedését is. Ezekből a telepedési térképekből jól kivehető, hogy a már említett ősi, magas kultúrát képviselő népek kivételével a többiek mind jóval később érkeztek és mindannyian északról délre vándoroltak. Így töltötték fel lassan az egész Észak-amerikai kontinenset. Általános szabály, hogy a legdélebbre lakók érkeztek a legkorábban, és az északiak a legkésőbbi időkben. Ezt a szabályt kb. 600 eset igazolja. Mindössze 11 esetben fordul elő, hogy későbben érkezett törzsek a szabálytól eltérően sokkal délebbre helyezkednek el. Talán azért, mert valamikor mégis sikerült nekik a már elfoglalt területeken is keresztüljutniuk. Ez különösen fontos nekünk, hiszen pontosan Peruba, Ecuadorba és Brazíliába vitt az útjuk ezeknek a kiemelkedően penetráns törzseknek. Nem véletlen tehát, ha ott az alapszabálytól eltérően mégis léteznek részünkre "rácsodálkozni valók", hiszen a magyarhoz nagyon közeli nyelvet beszéli ott néhány törzs.

Legkevésbé az aztékok hagyománya hasonlít a többi indián nép és a magyar nép sajátosságaira. Ez azonban teljesen logikus, ha tudjuk azt, hogy az aztékok a legutoljára érkezett ázsiai telepesek. Árpád magyarjai már rég letelepedtek a Kárpát medencében, amikor ők Amerika földjére lépnek, és rövid időn belül a mai Mexikó területét hódoltatják. Pontos adatunk van az aztékok Mexikóba érkezéséről. Ők az ősi maya, majd tolték birodalomra települtek rá, és magukkal hozott friss ázsiai tapasztalataikkal ötvözve átvették annak kultúráját. Az akkor általuk megismert és tovább használt maya naptárban megjelölték az odaérkezésük évét. Ez a mi időszámításunkban az 1168-as esztendő. Nálunk ebben az időben III. István, ifjú Árpád-házi királyunk egy évtizedes országlásának a hatodik évébe lépett.

Eddig jutottak el tehát az amerikai tudósok a 80-as évek derekára. Én azonban a családommal 1985-ben visszatértem Magyarországra. Akkori érzésemet ez a közismert szólás fejezi ki a leghívebben: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet." Hogyne mosolygott volna az egyik a magammal hozott csodálatos kutatási anyag láttán. És szinte már kacagott, amikor Amerikából jött a jó hír, ami szerint a 90-es évek régészeti és genetikai vizsgálatai során az amerikai szakemberek előtt a régebbi tétel már finomabb megközelítésben fogalmazódott meg. Most már az indiánokat nem csupán valamely Ázsiából betelepülő népnek, hanem nyíltan "American ugors" -nak, magyarul "amerikai ugorok"-nak nevezték.

De valóban sírt a másik szemem még több, mint egy évtizeden át, amikor is a finn-ugorosok egyedül üdvözítő és tudományosnak kizárólagosan kikiáltott tételével szemben itthon mozdulni se látszott semmi. Aztán fél éve megérkezett a nem várt "evangélium", az új jó hír Amerikából. Ők az egy évtizeddel előbb tett megfigyeléseiket és konklúzióikat még tovább finomították a közelmúltban, amikor is egy összehangolt, nagyszabású nemzetközi génkutató munka eredményeként az Észak-Mexikótól délre eső indiánokra vonatkoztatják az "amerikai ugorok" megnevezést, az Észak-amerikai indiánokat pedig az "American turanics", az "amerikai turániak" megnevezéssel illetik.

Ezek az új tudományos fölfedezések azonnal kitörölték a bánatos szememből is a könnyet, és bizakodással töltöttek el. Szinte alig telik el néhány rövid hónap, és a Magyarok Világszövetsége előadói termében a fülem hallatára az én régi tételemet erősíti, bizonyítja havonként kétszer, hétfői napon Dr. Aradi Éva - India kutató, Dr. Szabó István Mihály - mikrobiológus, aki az első indián betelepülő hullámra egyenesen az "amerikai ugorok" kifejezést használja. Dr. Béres Judit Ph.D. - kiváló humángenetikusunk a gének bizonyító erejével kijelenti a finn rokonság tarthatatlan voltát, és a magyar, a Közép-ázsiai turáni és ugor szórvány népek, valamint az amerikai indiánok genetikai rokonságát. Ezek mind az itthoni őstörténet jegét hivatottak megtörni!

Na tessék.! Most irigy és féltékeny legyek azért, hogy mindannyian arról beszélnek, amiket én már évtizedek óta szóval, újságcikkben és könyvekben hirdetek? Ezt már csak azért se tehetem, mert számos emberi gyarlóságaim közül áldott szüleimnek ezt az egyet, az irigységet gyökerestől sikerült a lelkemből kigyomlálniuk.
Ellenkezőleg: Boldoggá tettek az Amerikából jött új kutatási hírek, és a most említett magyar nyilatkozatok egyenesen mosolyt hoztak arra a bizonyos valamikori síró szememre is.

Meggyőződésem, hogy minden igazi tudományos munkához alapvető szerénység szükségeltetik. Egy egész nemzet őstörténetével kapcsolatos vizsgálódások pedig az oda merészkedő kutatótól mély alázatot követelnek.

A következőkben a megszabott idő keretein belül csak arra van lehetőségem, hogy kutatási anyagomból sorjában a nyelvészeti, zenei, teológiai, jelképi és diszítőmotívumi aspektusokat csak néhány jellemző, kiragadott példával illusztráljam.
(...)

http://www.maghar.hu/tamana/magyar-indian.html
http://www.arvisura.van.hu/keret.cgi?/indianmagyar.htm
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Címkék: népcsoportjainak, keresztüljutniuk, megfigyeléseiket, megközelítésben, bebizonyították, megegyezéseknek, diszítőmotívumi, világszövetsége, tervezőmérnöki, sajátosságaira, őstörténetével, szükségeltetik, vonatkoztatják, magyarországra, alapszabálytól, föltérképezték, kronológiailag, időszámításunk, konklúzióikat, kizárólagosan, nyilatkozatok, betelepedését, eredményeként, megnevezéssel, kigyomlálniuk, tudományosnak, rácsodálkozni, fogalmazódott, bevándorlások, vizsgálódások, mamutvadászok, következőkben, országlásának, illusztráljam, emlékezetében, mikrobiológus, indiánok komolyan, indiánok között, 30-as években, közös tőről, eredmény nagy, véletlen egybeesések, témában tovább, 60-as években, tényben jelölték, amerikai migrációs, régebben őslakóknak, őskori mamutvadászok, indián tudósok, véleményen voltak, eddigiekből világos, 60-as évek, Simon Péter, Borvendég Deszkáss Sándor, Fehér Szarvas, Maya-föld Mexikóban, Inka-föld Peruban, Magyarok Világszövetsége, Aradi Éva, Szabó István Mihály, Béres Judit Ph,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Elköszönt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png cica  Alázat  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete-erdő desszert  Soha ne kedvezz...  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Szívem tiéd  Png virág  Nem tudhatod  Png cica  Leonardo da Vinci gondolata  Png ház  Alázat  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogy lehet megtartani  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png nő  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Hiányzik  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png fotel  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png rózsa csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép álmokat!  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png nő  George Byron - Ahogy itt jár -...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Elköszönt  A boldog családok mind hasonló...  Reggel van  Png férfi  Az engedelmesség miért nem vál...  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png csokor  Ami embereknek lehetetlen, az...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Rátalálsz  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Nagyi telefonál  Garai Gábor - Takarítás  Mindig jusson idő nevetni  Hiányzik  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  képre írva  Egy bizonyos határt 
Bejegyzés Címkék
indiánok komolyan, indiánok között, 30-as években, közös tőről, eredmény nagy, véletlen egybeesések, témában tovább, 60-as években, tényben jelölték, amerikai migrációs, régebben őslakóknak, őskori mamutvadászok, indián tudósok, véleményen voltak, eddigiekből világos, 60-as évek, amerikai tudósok, régebben átjárható, 70-es évek, első bevándorlások, amerikai földrészre, kanadai Yukon, nyugati partokat, kutatások során, indián törzsek, amerikai földrész, telepedési térképekből, többiek mind, egész Észak-amerikai, legdélebbre lakók, legkésőbbi időkben, szabálytól eltérően, útjuk ezeknek, kiemelkedően penetráns, alapszabálytól eltérően, magyarhoz nagyon, aztékok hagyománya, többi indián, legutoljára érkezett, aztékok Mexikóba, akkor általuk, odaérkezésük évét, 1168-as esztendő, évtizedes országlásának, hatodik évébe, 80-as évek, családommal 1985-ben, közismert szólás, egyik szemem, magammal hozott, 90-es évek, amerikai szakemberek, régebbi tétel, másik szemem, finn-ugorosok egyedül, bánatos szememből, fülem hallatára, első indián, gének bizonyító, finn rokonság, amerikai indiánok, itthoni őstörténet, irigységet gyökerestől, lelkemből kigyomlálniuk, most említett, bizonyos valamikori, egész nemzet, népcsoportjainak, keresztüljutniuk, megfigyeléseiket, megközelítésben, bebizonyították, megegyezéseknek, diszítőmotívumi, világszövetsége, tervezőmérnöki, sajátosságaira, őstörténetével, szükségeltetik, vonatkoztatják, magyarországra, alapszabálytól, föltérképezték, kronológiailag, időszámításunk, konklúzióikat, kizárólagosan, nyilatkozatok, betelepedését, eredményeként, megnevezéssel, kigyomlálniuk, tudományosnak, rácsodálkozni, fogalmazódott, bevándorlások, vizsgálódások, mamutvadászok, következőkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.